Chokladproteinmuffins

Jag dör så gott!!!! Älskar när man lyckas mixa ihop nyttiga ingredienser och få fram något smarrigt. Hoppas ni gillar att jag alltid skriver ut recept. Tycker det är så kul att dela med mig av mina expriment. Så kul och se när andra testar samma och gillar det. Meningen med denna bloggen är att dela med mig av allt och ge andra tips och inspiration och förstå att det finns massa med godsaker som är nyttiga:)

Ingredienser (ca 10 st)
2 dl havremjöl (mixa havregryn till mjöl)
½ dl vassleproteinpulver chokladsmak
½-1 dl kakao
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
2 msk sötning (honung, agave, stevia, socker..)
1 msk kokosolja (eller 1 msk smör)
1 mosad banan
1 dl valfri mjölk
Valfri topping: ½ dl smält jordnötssmör

1. Blanda de torra ingredienserna
2. Tillsätt sedan de blöta.
3. Häll upp smeten i muffinsformar, tänk på att muffinsarna inte växer lika mycket som vanliga. Valfritt: Smält jordnötssmöret och ringla över muffinsarna till ett fint mönster.
4. Grädda på 200 grader i cirka 10 minuter om du vill ha dem lite kladdig. Annars kolla av dem och ha kvar dem nån minut till i ugnen. Kan skilja sig mycket så håll koll:)
Njuuuut!

20140218-123312.jpg

6 reaktion på “Chokladproteinmuffins

  1. Sofia Andersson Inläggsförfattare

   De smakade nästan exakt som ”vanliga”!!!! Ja men de tror jag absolut kan funka och smart att du tar lite mer kakao så du får chokladsmaken:) lycka till!!!

   Svara
 1. Caroline

  Låter supergott, måste prova!
  Har en allmän fråga om protein – vilket protein (helst laktosfritt) rekommenderas till att ha i smoothies? Jag har sett att många använder hampaprotein men är det verkligen gott? Smakade på spirulina häromdagen och tyckte det var förfärligt. Grässmaken funkar inte för mig. Är inne på någon som kanske smakar vanilj eller som inte är smaksatt/neutralt.
  Tack på förhand! :)

  Svara
  1. Sofia Andersson Inläggsförfattare

   Jag använder i stort sett alltid vassleproteinpulver men det innehåller mjölk. Dock tror jag det finns vassle som är laktosfri:) det hade jag valt till smoothie:) hampaprotein har jag inte smakat, men är som dig som har svårt för ”gräs”-smaker. Väljer man ett naturellt proteinpulver så smakar de oftast inte speciellt gott. Så ska du ha det till smoothie så hade jag valt jordgubb, hallon eller vaniljsmak:) lycka till!!!

   Svara
 2. Sandra

  Super recept! Provade att baka dem i helgen och de blev verkligen kanon! Ska ta med mig en till fredagsfikat på fredag då alla andra sitter och äter på köpekakor så kan jag äta dessa med gott samvete :)

  Tack för du delar!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>