Vardagsmat

Ont om tid? Ja det har jag med ibland. Dessutom orkar jag inte tillägna all min tid framför spisen även om det hade varit kul, och gott. Det jag däremot inte tummar på är kvaliteten på maten. Ser alltid till att få i mig riktig mat. Att hoppa över mål mat är det sämsta du kan göra. Vare sig du ska ner i vikt eller upp i vikt. Mat behöver vi ALLA, men vi behöver RÄTT bränsle och vi behöver RIKTIGT bränsle – EAT CLEAN!

Tänkte tipsa er lite om vad jag käkar ganska ofta, eller okej, väldigt ofta till vardagsmat. Mat som är enkel och går fort att tillaga.
• lax eller kyckling i ugn med rotfrukter och grönsaker – jag brukar variera mellan potatis, morot, palsternacka, broccoli, paprika, champinjoner, zucchini. Lite olivolja, kryddor och så tjhoff in i ugnen.
• Köttfärssås och ris – använder alltid nötfärs, max 10% fetthalt och helst fullkornsris och råris.
• Stekt kyckling med ris och sås – såsen gör jag av naturell kvarg och lite sweetchilisås. Döenkelt och gott!
• Stekt lax med wokade grönsaker – antingen färska grönsaker annars så använder jag mig ofta av frysta wokgrönsaker. Några cashewnötter i blir riktigt gott.
• Omelett - man tager vad man haver. Omelett slänger jag i vad vi har hemma, te.x. paprika, kalkon, lök, champinjoner, tomat och kryddor.

20131207-221933.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>